1988 MAAN KUMP AUCH OP

Inhoud

Een blijspel in drie bedrijven van Piet Driesen.

‘Maan komt ook op’ is het plezante (zo hopen we toch) verhaal van een (korte) politieke carrière van een simpele grootsprakige, maar achter dat alles, een goede man. Maan, een boerenzoon, afkomstig uit het Maasland heeft zich reeds jaren in het landelijke Aldeneik gevestigd en er goed geld verdiend als varkenskweker. Hij is er een bekende, populaire volksfiguur geworden, lid van alle mogelijke verenigingen, door jan en allemaal gekend en bemind, in één woord: iemand waar met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen alle plaatselijke partijen verlangen naar uitzien.
En onze goed Maan, hij trapt erin!
Erger nog. Eens op het politieke pad wordt hij ambitieus en meteen belandt hij afwisselend in een wereld van hoop, vrees en opwinding. Het zal hem zure oprispingen bezorgen, maar wees gerust: na de vrije val zal de optimist, de ‘commerçant’ uiteindelijk toch weer op zijn pootjes terecht komen. Hoe? Tja, dat zult u zelf wel zien.

regisseur

G. Vrancken

Cast

Herman Hendrix, Mia Bloemen, Veerle Smits, Jan Deckers, Tjeu Ubben, Mimien Hendrix, Lieve Creemers, Leo Vandijck, Ghies Van Vlierden, Baer Houben, Hugo Hoedemakers, Hilde Smis, Philip Molenaers, Mon Hignoul, Rina Reysen, Mathieu Segers, Willy Janssen, Nol Steegen.

Programma­blaadje

Maan kump auch op

Andere

Artikel 1

Flyer

Stem voor vernieuwing

Kieslijst

Klik HIER om de fotoalbum te openen.