1977 BONAVENTURA

Inhoud

Het stuk speelt in het klooster van Onze Lieve Vrouw van Reims, een Franse congregatie van ziekenverpleegsters, te Denzel St-David, een dorpje op enige mijlen van Norwich.

Bij storm breekt de dijk die het dorpje voor overstroming beschut. De mensen uit het dorp zoeken hulp in het hoger gelegen klooster. Alles verloopt normaal in deze abnormale omstandigheden, totdat er drie vreemde figuren komen binnen wandelen. Hier begint er zich iets af te spelen waar zuster Mary Bonaventura een grote rol zal spelen.

De bedoeling van de auteur was echter niet ons een verhaal voor te schotelen dan wel een onverenigbaarheid tussen de verschillende uitingen van karakters die uiteindelijk in hun diepere grond toch overeenkomsten vertonen en het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Dit vooral door toedoen van zuster Mary Bonaventura.
Tot slotte is niemand de keiharde die hij blijkt te zijn.

regisseur

Jan van Heteren

Cast

Die Raedschelders, Mirese Fraeys, Lies Van Esser, Nadette Beelen, Philip Molenaers, Pol Vanderheyden, Mimien Hendrix, Wim Bleukx, Doris Toujour, Monique Ceyfs, M. Louise Cremers

Programma­blaadje

Bonaventura

Andere

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Artikel 4

Artikel 5

Klik HIER om de fotoalbum te openen.