1974 DE KOPPELAARSTER

Inhoud

Een kluchtspel in vier bedrijven van Thornton Wilder.

De kunstenaar Ambrose Kemper is hopeloos verliefd op Ermengarde, het nichtje van de zestigjarige, ijdele, sluwe, opvliegende koopman Horace Vandergelder.
In zijn winkel in Yorkers, een stadje in de buurt van New York, tiranniseert hij zijn twee bedienden – Cornelius Hackl en Barnaby Tucker.

Meester in het veinzen – Malachi Stack – een man van 12 beroepen en 13 ongelukken – biedt zijn diensten aan .
Mevrouw Dolly Levy is ’n schrandere en edelmoedige vrouw die niets liever zou hebben dan dat Ermengarde en Ambrose gelukkig worden.

Cornelius en ‘groentje’ Barbany hebben nog nooit een meisje gekust en besluiten de ‘grote stap’ naar New York te wagen. Alles loopt echter niet zoals gewenst want ze moeten zich verbergen in een hoedenwinkel van Mevrouw Irene Moloy.
Er komt ’n verkleedpartij aan te pas en natuurlijk stapelen de vergissingen zich op tot vermaak of ergernis van de een of andere partij.
Alles komt dan toch voor elkaar in het huis van de dromerige, rijke oude vrijster Flora van Huysen.

regisseur

Jan van Heteren

Cast

Paul Vanderheyden, Ward De Langhe, Tony Vanwijck, Lies Van Esser, Herman Hendrix, Mia Vandenbosch, Theo Seerden, Mimien Hendrix, Mil Peeters, Monique Ceyfs, Germaine Clijsters, Henriëtte Cremers, Philip Molenaers, Germain De Mol, Ghies Van Vlierden, Nadette Beelen, Josée Strijckers.

Programma­blaadje

De koppelaarster

Andere

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Artikel 4

Flyer

Klik HIER om de fotoalbum te openen.