1969 VADER HEEFT EEN BOK GESCHOTEN

Inhoud

Een blijspel in drie bedrijven van B. Homan Free en F. Drost.

Vader heeft een bok geschoten’, is een licht en vlot toneelstuk, sprankelend van humor en afwisseling en doorspekt met rake en humoristische gezegden.

Vader Janssen, die met zijn vrouw, zijn dochters Puk en Els, het dienstmeisje Hen en de knecht Hannes, de stad ontvluchten om in de wijde buiten een afgelegen boerderij te kopen, was een en al geestdriftig op zijn nieuwe doening, maar zijn landgenoten kunnen de stank van de mest niet verdragen.
Vader wel en tot zijn dochters zei hij: ‘Hier zul je flinke meisjes worden met blozende kaken, weelderige taille en stevige dijen’. Vadertje Janssen kruide niet alleen mest, hij had ook een hobby: de jacht. Jammer dat hij nooit raak trof.

Met de hulp van Edward, een baron, die achter een van de dochters scharrelde en van Joop, ook al een vent op vrijersvoeten, werd een kostelijke grap in elkaar gestoken. Ook het dienstmeisje liet zich hierin niet onbetuigd.

OPVOERING in zaal Van Eyck, Maaseik op 26 december 1969.

regisseur

Gerard Theuwissen.

Cast

Monique Ceyfs, Germaine Clijsters, Kitty Donze, Mimien Hendrix, Lies Van Esser, Ward Delanghe, Jos Dezeure, Toon Silkens, Frans Vanstreels en Tony Vanwijck.

Programma­blaadje

Vader heeft een bok geschoten.

Andere

Artikel 1

Flyer

Inkomkaart

Klik HIER om de fotoalbum te openen.