1962 DE MUIZENVAL

Inhoud

Detectievespel in drie bedrijven door Agatha Christie.

Het speelt zich af in de grote hall van pension ‘MONKSWELL MANOR’

Mollie Ralston erfde Monkswell Manor, een oude herenwoning ergens op het Engelse platteland. Wat met zulk gebouw aanvangen?
Mollie meent de oplossing te hebben gevonden: een pension. Ze kookt niet onhandig. Ze is actief en … ze is getrouwd. Samen met haar man Giles moet ze toch een pension kunnen exploiteren zonder personeel in dienst te moeten nemen.

In volle winter komen de eerste gasten binnen: Christopher Wren, een eigenaardige jonge man die tot zeer ongenoegen van Giles, wel erg veel belangstelling voor de lieve Mollie aan de dag legt, de aanstellerige en antipathieke Mrs. Boyle, de gepensioneerde beroepsmilitair Majoor Metcelf, de erg mannelijke doende Miss Casewelle en tenslotte ook de buitenlander Paravicini, die een nogal vreemde houding aanneemt.

Dit gezelschap wordt samen binnengehouden, doordat een sneeuwstorm Monkwell Manor geheel afzonderde van de buitenwereld. Dat belet brigadier Trotter, die door het politiekantoor met een onderzoek werd belast, niet, dankzij het gebruik van ski’s door te dringen tot Monkwell Manor, waar de spanning groeit, wanneer het bericht van Trotter’s komst bekend raakt. Heeft iemand van het gezelschap iets op zijn kerfstok? Heeft een bende vertakkingen tot op Monkswell Manor? Waarom verbergt Giles aan zijn vrouw dat hij over en weer naar Londen is geweest? De spanning wordt ondraaglijk groot wanneer plots in het pension zelf nog een moord wordt gepleegd.

OPVOERING in zaal Van Eyck, Maaseik op 15 april 1962.

regisseur

Gerard Theuwissen.

Cast

Marie-Jeanne Bouduin, Minik Frantzen, Henri Theuwissen, Mimien Hendrix, Theu Smits, Anny Verheyden, Gerard Theuwissen, Herman Walschaerts.

Programma­blaadje

De muizenval

Andere

Flyer

Wie is wie?

Klik HIER om de fotoalbum te bekijken