1958 EIGEN HAARD IS WEL WAT HERRIE WAARD

Inhoud

Een blijspel in drie bedrijven door Philip King en Anthony Armstrong.

Philip en Anne Sanders, twee jaar met elkaar gehuwd, hebben van Philips moeder een landhuis cadeau gekregen en ze gaan er hun intrek nemen, doch de verhuiswagen die ze onderweg passeerden, blijft uit met de meubels. Zowel Anne als haar schoonmama, die ondertussen met haar man zijn aangekomen, kunnen niet tegen het wachten, terwijl Philip met een nieuw toneelstuk in zijn kop zit en zijn papa die zich onledig houdt met het verplanten van bloemetjes. In huis is geen enkel zitje, geen water, geen vuur en geen telefoon. De ene wordt onuitstaanbaar voor de andere en tot de algemene opluchting verschijnt de chauffeur van de verhuiswagen, dat hij er is maar zonder de meubels, want de wagen had asbreuk.
Het onhebbelijke wachten wordt nog aangescherpt door de honger van de Sandersen. Plagerijen, hatelijkheidjes en ondraaglijkheid van de ene en kalmte, berusting en egoïsme van de anderen zullen voorduren totdat er in het afgelegen landhuisje een ontknoping komt aan het ‘drama’ van de inhuizing.

Het toneel stelt voor de ongemeubileerde woonkamer van het landhuisje dat de Sandersens kortgeleden in hun bezit hebben gekregen.

OPVOERING in zaal Van Eyck, Maaseik op 30 maart 1958.

regisseur

Antoon Silkens

Cast

Antoon Silkens, Gerard Theuwissen, Henri Theuwissen, José Maes, Elly Dezeure, Tjeu Smits, Gabby Colson, George Hotterbeekx en Simonne verstraten.

Programma­blaadje

Eigen haard is wel wat herrie waard.

Andere

Artikel 1

Artikel 2

Artikel 3

Flyer

Klik HIER om de fotoalbum te openen.